Siin on lühike valik veiniteeliste värskeid teadaandeid alates uutest veinidest kuni lähenevate õhtusöökide ja koolitusteni.

Muhu veinitalu tõi turule ühe maailma põhjapoolseima Pinot Noir viinamarjadest tehtud veini. Mõistagi valmisid need viinamarjad Muhu saarel ning veini nimeks sai MATIESEN Lat58 Pinot Noir Précoce 2022. Partiis on vaid 145 pudelit ja kasutatud on ka tammelaagerdust. Vaata lähemalt!

Allikukivi veinimõis annab teada, et juba aegsasti saab suveks broneerida majutust nende hubases glampingus ning 8. juunil toimub juba neljandat aastat järjest traditsiooniline Rabarberipäev.  

Veinimäe annab teada, et külastajatele pakutakse nüüdsest ka majutust ning peagi hakatakse külalistele pakkuma ka toitlustust.

3-käigulist lõuna- ja õhtusööki saab tellida kuni 12 inimestele. Paketi nimeks on “Lõunapärane maitseelamus viinapuude vahel”.

Ideafarmi Saaremaa I veinitehas annab teada, et saada on veel väga väike kogus nende auhinnatud magusat Ploomiveini, mida võib leida suurematest Selveritest.

Samuti on neil valmis saanud mee baasil tehtud Mustikavein. Kerge, poolkuiv mustikavein sobib eriti hästi kana, koorese pasta, salatite, küpsetiste, soolaste ja magusate küpsiste ja juustuga.

Ja võrdlemisi uus on endiselt ka mulliga kuiv Vaarika-rabarberi Grasshopper. See on tugeva mulliga vahutav jook puhtast rabarberi ja vaarika mahlast. Parim külmana ja rohke jääga. Tegemist on külmfermenteeritud joogiga. Jook on filtreerimata, et säilitada eriline sügav tummine maitse. Seetõttu võib olla põhjas pisut sadet.

Lisaks annavad nad teada, et parajasti on käimas kõrvitsaveini villimine, mistõttu tasub nende sotsiaalmeedial silma peal hoida. Nende tooteid saab osta kodulehelt.

Rajuve kui üks uusimatest ja idapoolsematest veinitee liikmetest annab teada, et nende veinidega saab tutvust teha Lammas ja Roos mekitoas. Nende lähedal ning 6 km Tartu poole, Peipsi liivaranna lähistele jääbhttps://rajuve.ee/meietalu/ kohalike maitsete köögiga majutuskompleks Kauksi puhkemaja, kus saab ka ööbida. Rajuve veine leiab mõlemalt poolt.

Valgejõe Veinivillas toimub juba 17. veebruaril Vana Kõrtsi Õhtusöök. Süüakse nagu vanasti, sest kõik toidud valmivad elektri abita, kas puupliidil, ahjus, kaminas või sütel. Ka söömine toimub küünlavalgel. Vaata, mis on menüüs!

Ainuke veiniteele kuuluv mõduvalmistaja Nöösker korraldab 16. veebruaril (uus kuupäev!) mõdu valmistamise koolituse Tallinnas Hopneri majas. Vaata lähemalt siit!

Aru mõis esitles hiljuti lõppenud turismimessil Tourest oma uut Musta Leedri vahuveini. Küsida tasub otse pererahvalt!

Habaja Viinavabriku on lähenevaks suvehooajaks valmis pannud mitmed külastupaketid:

Veinidegustatsioone ja lõuna- või õhtusööke pakutakse 10-40 pealistele seltskondadele ja turismigruppidele, eelneval broneerimisel nii tööpäevadel kui nädalavahetustel (väiksemate gruppide puhul kehtib 10 inimese hind).

Valikus on:

🍷 Veinidegustatsioon pakett 1: Vähemalt 5 erineva veini degustatsioon koos juurde sobitatud suupistete ja tuuriga veinitootmisesse. Hind 18€ inimene. Kestvus 1-2 tundi.

🥂 Veinidegustatsioon pakett 2: Vähemalt 5 erineva veini degustatsioon ilma suupisteteta, sisaldab tuuri veinitootmisesse. Hind 12€ inimene. Kestvus 1-1,5 tundi.

🍕 3-käiguline pizza-õhtusöök (või lõunasöök) koos veinidegustatsiooniga. Eelroaks vürtsikas kõrvitsasupp, seejärel jagamistoiduna erinevad pizzad ning lõpetuseks päevakohane dessert, kohv/tee. Proovime ära ka pea kogu maja veinivaliku ning teeme tuuri tootmisruumi. Hind 39€ inimene. Kestvus 2-3 tundi.

🌟 5-käiguline õhtusöök või lõkketoidud Viinavabriku õuel koos Habaja Viinavabriku veinide degustatsiooni ja tuuriga toomisruumi. Hind 58€ inimene, kestvus 3-4 tundi.

🍴 2-käiguline lõunasöök Viinavabriku veinide degustatsiooni ja tuuriga veinitootmisesse. Praad ja dessert, kohv/tee ning veinivaliku mekkimine. (Sobilik suurematele matka-ja turismigruppidele) Hind 32€ inimene. Kestvus 2-3 tundi.

Jariste veinitalu annab teada, et taas leiab valikust rabarberi vahuveini, millele on nende e-poes ka sooduskood!

Murimäe veinikelder kutsub veebruarikuu jooksul külla Tartusse Fii restorani, kus pakutakse 3-käigulise menüü magusroa kõrvale selle aasta Murimäe uudistoodet – Jäine Ubinamull. Tegu on õuntest valminud jääveiniga, mis laagerdunud ka tammes. Tulemuseks on üks tõeliselt maitseküllane dessert-vahuvein!

Ja lõpetuseks on siin kõige uuem Eesti Veinitee kaart, kus on peal kõik 23 veinimaja. See kaart tasub omale arvutisse või telefonimällu salvestada või hoopiski välja printida.