Põhjamaine maitserännak Avatud talude päeval 2024

Kui seikled Avatud talude päeval mööda Eestit ja avastad huvitavaid paiku, siis tule külla ka Eesti Veinitee majadesse! Mida pakutakse 2024. aastal uut ja huvitavat? Uued majad Eesti Veiniteel asub nüüd ka kaks uut tegijat, keda soovitame külastada – RaJuVe Ida-Eesti...

Veiniturism Eestis: Avastades orange veini

Veiniturism Eestis on põnev ja kasvav turismivaldkond, mis pakub unikaalseid võimalusi tutvuda kohalike veinimajade ja viinamarjaistandustega. Üks eriti huvitav ja vähem tuntud veinitüüp, mida Eestis saab avastada, on orange ehk  oranž vein. Siin on ülevaade...

Mis on mõdu ja kuidas seda valmistatakse?

Kindlasti tekkis teil küsimus, miks räägitakse Eesti Veinitee blogis mõdust. Aga sellepärast, et mõdu valmistamine on veini – ja eriti just marjaveini – tegemisele väga sarnane. Seda, kuidas mõdu valmistamine õlleteost erineb ning mis on pyment, cyser ja braggot,...

Eesti viinamarjaveinid olid taas võidukad!

Viinamarjaveinide maaletoojatele- ja tootjatele mõeldud konkursil Aasta Vein 2024 võidutsesid ka kahe Eesti Veinitee liikme veinid. Konkursil osales ligi 550 viinamarjaveini tervest laiast maailmast ning parimaid veine tunnustati kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga....

Eesti Veinitee hooaja avamine 2024

Juba traditsiooniks saanud Eesti Veinitee suvise hooaja avaüritus toimub taas 1. mail. Sel päeval avavad oma uksed pea kõik Eesti Veiniteele kuuluvad veinimajad ning pakuvad külalistele tasuta ekskursioone. Näidatakse tootmist, toimuvad ekskursioonid viinamarja- ja...

Miks arooniavein teadlaste meelest kasulik on?

Mis annab arooniaveinile lillaka värvuse ja kas aroonia marjadel on ka mingeid teaduslikult tõestatud tervislikke omadusi? Eesti Maaülikooli aianduse õppetooli emeriitprofessor Kadri Karp on pikalt uurinud aroonia marjade ja arooniaveini omadusi ning ta tegi...

Sommeljee soovitab: milline vein valida Vabariigi aastapäeva peolauale

Veinigiid ja sommeljee Mirje Uibo kirjutas oma blogis, kuidas sobitada kokku klassikalisemaid Eesti pidusööke kohalike veinidega. Tuli välja, et Eesti veinid sobivad kohalike toitudega kokku päris hästi, mistõttu toome need välja ka meie blogis. Mirje Uibo “Mis selle...

Veiniuudised, mida sa ei taha maha magada!

Siin on lühike valik veiniteeliste värskeid teadaandeid alates uutest veinidest kuni lähenevate õhtusöökide ja koolitusteni. Muhu veinitalu tõi turule ühe maailma põhjapoolseima Pinot Noir viinamarjadest tehtud veini. Mõistagi valmisid need viinamarjad Muhu saarel...

Uued liikmed Eesti Veiniteel!

Eesti Veinitee liikmed kogunesid talvelaagrisse, kus arutati alanud aasta ühisüritusi ning võeti vastu ka kolm uut ja väga eriilmelist liiget. Üks neist toodab marjaveine, teine modernseid mõdusid ning kolmas koondab kokku enamiku Eesti Veinitee liikmete veinidest ja...

Eesti Veinitee kasvatas nii liikmete arvu kui ka tootmismahtu. Vaatame numbrite taha

Eesti Veinitee liikmete arv on kolmel järjestikusel aastal kasvanud, mistõttu on ka kogu tootmismaht numbrites iga aastaga järjest suurem. Siiski on aga globaalsed mõjutajad nagu koroonapandeemia ja sellest tulenenud piirangud toonud kaasa muutuseid ning Eesti...
Põhjamaine maitserännak Avatud talude päeval 2024

Põhjamaine maitserännak Avatud talude päeval 2024

Kui seikled Avatud talude päeval mööda Eestit ja avastad huvitavaid paiku, siis tule külla ka Eesti Veinitee majadesse! Mida pakutakse 2024. aastal uut ja huvitavat? Uued majad Eesti Veiniteel asub nüüd ka kaks uut tegijat, keda soovitame külastada – RaJuVe Ida-Eesti...

read more
Veiniturism Eestis: Avastades orange veini

Veiniturism Eestis: Avastades orange veini

Veiniturism Eestis on põnev ja kasvav turismivaldkond, mis pakub unikaalseid võimalusi tutvuda kohalike veinimajade ja viinamarjaistandustega. Üks eriti huvitav ja vähem tuntud veinitüüp, mida Eestis saab avastada, on orange ehk  oranž vein. Siin on ülevaade...

read more
Mis on mõdu ja kuidas seda valmistatakse?

Mis on mõdu ja kuidas seda valmistatakse?

Kindlasti tekkis teil küsimus, miks räägitakse Eesti Veinitee blogis mõdust. Aga sellepärast, et mõdu valmistamine on veini – ja eriti just marjaveini – tegemisele väga sarnane. Seda, kuidas mõdu valmistamine õlleteost erineb ning mis on pyment, cyser ja braggot,...

read more
Eesti viinamarjaveinid olid taas võidukad!

Eesti viinamarjaveinid olid taas võidukad!

Viinamarjaveinide maaletoojatele- ja tootjatele mõeldud konkursil Aasta Vein 2024 võidutsesid ka kahe Eesti Veinitee liikme veinid. Konkursil osales ligi 550 viinamarjaveini tervest laiast maailmast ning parimaid veine tunnustati kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga....

read more
Eesti Veinitee hooaja avamine 2024

Eesti Veinitee hooaja avamine 2024

Juba traditsiooniks saanud Eesti Veinitee suvise hooaja avaüritus toimub taas 1. mail. Sel päeval avavad oma uksed pea kõik Eesti Veiniteele kuuluvad veinimajad ning pakuvad külalistele tasuta ekskursioone. Näidatakse tootmist, toimuvad ekskursioonid viinamarja- ja...

read more
Miks arooniavein teadlaste meelest kasulik on?

Miks arooniavein teadlaste meelest kasulik on?

Mis annab arooniaveinile lillaka värvuse ja kas aroonia marjadel on ka mingeid teaduslikult tõestatud tervislikke omadusi? Eesti Maaülikooli aianduse õppetooli emeriitprofessor Kadri Karp on pikalt uurinud aroonia marjade ja arooniaveini omadusi ning ta tegi...

read more
Veiniuudised, mida sa ei taha maha magada!

Veiniuudised, mida sa ei taha maha magada!

Siin on lühike valik veiniteeliste värskeid teadaandeid alates uutest veinidest kuni lähenevate õhtusöökide ja koolitusteni. Muhu veinitalu tõi turule ühe maailma põhjapoolseima Pinot Noir viinamarjadest tehtud veini. Mõistagi valmisid need viinamarjad Muhu saarel...

read more
Uued liikmed Eesti Veiniteel!

Uued liikmed Eesti Veiniteel!

Eesti Veinitee liikmed kogunesid talvelaagrisse, kus arutati alanud aasta ühisüritusi ning võeti vastu ka kolm uut ja väga eriilmelist liiget. Üks neist toodab marjaveine, teine modernseid mõdusid ning kolmas koondab kokku enamiku Eesti Veinitee liikmete veinidest ja...

read more