Kutsume Sind suve ühele glamuursemale sündmusele: veinipäev ja galakontsert Põltsamaa äsjarenoveeritud kaunis lossihoovis vanade müüride vahel 3. augustil 2024 kell 15-23. On veini ja on kultuuri! Oma parimaid jooke tutvustavad 16 veinimaja Eesti Veiniteelt. Et tegemist on suursündmusega, siis järgnevalt lisainfot sisu ja korralduse kohta.

Tänavune Põltsamaa Veinipäev saab varasemast eksklusiivsem. „Püüame luua Veinipäevast luua pisut erilisema pärastlõuna ja õhtu, kus olemine on pidulikum ja kuhu oodatakse veini- ning ooperi- ning operetigurmaane,“ tutvustab sündmust Põltsamaa Kultuurikeskuse direktor Gerda Kulli-Kordemets.

Osale maitserännakul

Kunagises veinitööstuse kantsis Põltsamaal on täna Eesti veinipealinna staatus. Maitserännakule viivad Eesti Veinitee veinimajad. Degusteerimiseks tuleb soetada pandipokaal ja kupongid, mis on müügil infoletis. 2-eurose kupongi eest saab proovida ühte, 10-eurose eest viit veini.

Veinigurmaanid saavad tutvust teha nii veinide kui veinimeistritega. Pildil on hetked eelmise aasta sündmuselt, sel aastal on plaanid veelgi suuremad.

Uus formaat – Sommeljeede stand-up “Vala välja!”

„Vala välja!“ kujutab endast „sommeljeede stand-up’i“, kus samanimelisest podcastist tuntud sommeljeed Ragnar Siil ja Martin Hanson ning Helen Põder „Veinikinost“ maitsevad ja hindavad Eesti veine. Soovijad saavad kaasa maitsta, osaluskupong viiele veinile maksab 10 eurot, stand-up algab kell 17:05.

Eesti veini töötoad

Mis teeb Eesti veini eriliseks? Oma kogemusi jagavad käsitööveinitootjad. Kui teed ise veini või oled huvitatud proovimisest, siis siit saab kasulikku infot. Töötoa külastamiseks on vaja soetada 2-eurone kupong.

  • Eestis kasvatatud õunte väärindamisest väärtusahelas kõrgeima lisaväärtusega erilisteks toodeteks – KODAS kell 15:05
  • Moodsad mõdud – Nööskeri mõdukoda kell 16:05
  • Raamatu “Meie veinid” esitlus koos Valgejõe Veinivilla veinide degusteerimisega – autor Tiina Kuuler Valgejõe Veinivillast kell 18:05
  • Eesti alternatiivveinid – nõgesed, lilled jm – Maria Kaljuste Ideafarmi Saaremaa I Veinitehas kell 18:55
  • Kokteilid Eesti veinidega – Siim Emajõe, restoran Oberpahlen Vein&Roog kell 19:45

Tiina Kuuler esitleb Valgejõe Veinivillas raamatut “Meie veinid” koos sommeljeede assotsiatsiooni juhi Ene Ojaveskiga.

Toidunauding gurmaanidele

Toitu ja veini oskab kõige paremini kokku sobitada Eesti Veiniteele kuuluv resident-restoran Oberpahlen Vein&Roog, mis pakub uhkusega parimat rooga Eesti veinipealinnas. Toitlustajaid on aga mitmeid ja igale maitsele.

Poltsamaa-loss-restoran-Oberpahlen-4

Restoran Oberpahlen Vein&Roog pakub maitseelamusi Põltsamaa lossihoovis.

Avastusretk lossihoovis, muuseumides ja vaated tornist

Põltsamaa lossihoovis ootavad külastamist põnevad muuseumid ja näitused, kohaliku kaubaga käsitöö- ja kunstipoed ning kauni sisustusega kirik. Kogu ajalooline ilu sai alles aasta tagasi renoveeritud ja ootab avastamist. Uudistada saab kolmes hoones, lossitornist avaneb imeline vaade!

Lossitornist avaneb imeline vaade.

Ja loomulikult galakontsert!

Veinipäev algab rubriigiga „Vana vein“, kus tänavu kohtutakse vanameister Voldemar Kuslapiga. Pärast seda esineb tunnise džässikavaga Põltsamaa Linna Puhkpilliorkester Urmas Mägi juhatusel ning seejärel tuleb lavale Denise Bossanova Trio. Paralleelselt muusikalise osaga toimuvad töötoad ja veinidegusteerimine.

Kell 21 saabub õhtu kulminatsioon – Põltsamaa Gala. Lavale tuleb Pärnu Linnaorkester Jaan Otsa juhatusel koos solistidega. Esinevad Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra, Reigo Tamm ja Lauri Liiv ning Põltsamaalt pärit muusikud Tamar Nugis ja Heigo Rosin. Kuulutatakse välja publiku lemmikvein.

Kontserdi lõpus ilmub Konvendihoone kahele seinale Sander Tuvikese poolt just sellesse õhtusse loodud võimas valgus- ja videoinstallatsioon.

Päeva juht on Lauri Liiv.

Piletiinfo

Kiirematele soodsamad piletid! Kuni 2.08 pileti hind 35 eurot, alla 12-aastased lapsed tasuta.
Kohapeal 3.08 pileti hind 45 eurot.

Piletid müügil Piletilevis ja Fientas.

Vaata lisa Põltsamaa lossi kodulehelt.

Fotod: Maria Kilk, Tõnu Tunnel, Raivo Laanes